Community, Donations, Malawi, Volunteers

Introducing NYM’s upgraded kitchen

We are absolutely delighted that the kitchen at Nyumba ya Masambiro has seen a big renovation this year. The kitchen sits up on the rocks behind the Library with views through the trees down to the lake. It is one of the hubs of NYM, serving as the site for meetings, nursery porridge cooking, morning tea drinking, volunteer lunch eating and the perfect spot to cool off during the hot season as it is so well located that it catches any breeze passing through the valley.

Previously an entirely wooden structure, the new kitchen has a more stable concrete floor with an A-frame roof which has been raised up higher to even better catch the breezes, and a nice big socialising table.

We would like to thank Claire who donated the funds for the concrete for the floor and the staff at NYM who did a great job at salvaging so much material from the original kitchen to allow it to be built in the most environmentally sustainable way possible. Yewo Chomene!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s